BAHULU KEMBOJA TRADISIONAL

Meh Akak Bahulu nak share sikit pasal sejarah bahulu ni, kalau mengikut sejarah orang-orang dahulu. Kuih Bahulu ini merupakan kuih tradisional orang Melayu dari zaman dahulu. Namun ketika dulu kala, proses dalam pembuatan Kuih Bahulu mengambil masa yang cukup lama dari kerja penyediaan adunan sehinggalah proses pembakarannya.

Namun kini, Kuih Bahulu mudah didapati di mana sahaja termasuklah di pasaraya berdekatan. Terdapat pelbagai resepi Kuih Bahulu dan semuanya ada keunikan dan keistimewaan tersendiri seperti Kuih Bahulu Kemboja DKetuhar yang kami hasilkan.

Kenapa dipanggil Bahulu Kemboja? Kerana Bahulu Kemboja merupakan makanan tradisi Melayu di Selangor dan mencerminkan sembilan daerah di Selangor pada setiap kelopak Bahulu Kemboja tersebut.

Bahulu Kemboja turut menjadi salah satu produk keluaran DKetuhar Bahulu Kemboja (Set Plastik) dengan rasa yang rangup di luar, lembut gebu di dalam dan yang paling menarik, terdapat 4 pilihan perisa iaitu Original, Pandan, Strawberi dan Coklat tau. Memang paling HOT SELLING semua.

Bukan itu saja, terdapat SET DOORGIFT EXCLUSIVE KEMBOJA turut kami sediakan untuk anda yang ingin membuat tempahan untuk Majlis Keramaian nanti! Terdapat 3 set menarik boleh anda pilih. Pasti mendapat pujian dari para tetamu yang menerima Set Doorgift Exclusive Kemboja ini nanti. Terdapat 300 pilihan desain kotak yang menarik untuk anda pilih!

Bahulu Untuk Wedding Gift

Pembelian di website buat sementara waktu ini adalah tidak melebihi 500pcs.
Namun untuk tempahan atau pembelian melebihi 500pcs,
sila klik butang Cara Pembelian untuk info lanjut!

Beli SekarangCara Pembelian

CHANNEL MEDIA SOSIAL RASMI DKETUHAR HQ